Sute de credinte din strabuni, superstitii si ritualuri sunt mentinute pana si in zilele noastre si sunt urmate in mod orbeste fara a  ne mai pune semne de intrebare referitoare la rationalitatea acestora. Cateodata, parintii isi forteaza copiii sa selecteze o cariera pe care nu si-o doresc doar pentru ca alti copii au facut asa si le-a mers bine.

Fetele sunt fortate sa urmeze anumite ritualuri in familie, ritualuri care nu au nici un sens. Si mai rau de atat, oamenii urmeaza aceste traditii si ritualuri fara sa macar sa se intrebe daca le sunt adecvate si daca mai au vreo importanta pentru ei si pentru lumea in care traiesc.

Nu este nimic rau in a urma ritualuri stravechi si credinte de demult, insa atunci cand le urmezi fara vreun interes, mai devreme sau mai tarziu vei realiza faptul ca mai intai ar trebui sa faci doar ceea ce iti doresti tu insuti.

Nu prea ne pasa de lucrurile pe care le obtinem cu usurinta. Acest lucru este adevarat in cele mai multe dintre cazuri si in multe aspecte ale vietii noastre. Foarte putini oameni isi iau sanatatea in serios.

Acestia stiu ca in cazul in care sanatatea lor se va deteriora, nu vor mai fi fericiti, vor manca tot prostii si nu vor face sport in continuare, vor continua sa acumuleze grasime in organism si vor continua sa cheltuiasca o gramada de bani pe programe de slabit.

Si totusi, nimic nu va functiona. De ce? Pentru ca acestor oameni nu le pasa de sanatatea lor iar adevaratul motiv din spatele acestui lucru este faptul ca au obtinut asta pe gratis. Ne cheltuim banii in mare parte pe masini si pe intretinerea acestora.

Imagineaza-ti cam care ar putea fi pretul corpului uman daca ar exista un pret pentru el. Si apoi imagineaza-ti cam cat de mult ne vom ingriji de corpul nostru dupa ce a trebuit in prealabil sa platim o suma imensa pentru acesta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *