saluscontrols.ro

Progresul tehnologic a adus in atentia romanilor un sistem de incalzire celebru in Roma Antica – incalzirea prin pardoseala. Acesta a fost imbratisat mai intai de tarile nordice, utilizat in special in bai si bucatarii – incaperile unde prezenta unui radiator ar fi devenit un inconvenient. In Romania, acest sistem a fost implementat in urma cu cativa ani si folosit in toate tipurile de spatii, de la camere de zi pana la dormitoare. Asemenea oricarui alt sistem de incalzire, si acesta vine la pachet cu o serie de avantaje, cat si cu anumite minusuri.

Daca aceasta este o alternativa convenabila sau nu pentru tine, depinde de stiul tau de viata. In acest sistem, pardoseala devine elementul radiant si astfel caldura se raspandeste de jos in sus pe o suprafata mai ampla. Desi radiatoarele transfera direct caldura in aerul din incapere, dimenisiunile sale mai restranse fac ca incalzirea incaperii sa dureze mai mult timp.

Sistemele de incalzire prin pardoseala pot folosi agent termic, insa pot fi si electrice. Eficienta acestora este dictata de caracteristicicle termice ale cladirii in care sunt amplasate. De asemenea, vei putea controla optim acest sistem cu ajutorul unui termostat pentru incalzire in pardoseala 2018.

Este normal sa te intrebi daca nu vei simti o senzatie de disconfort atunci cand pasesti pe suprafata pardoselii. Vei sesiza o temperatura crescuta a pardoselii numai atunci cand temperatura setata are o valoare foarte ridicata.

Indiferent ca optezi pentru agent termic sau electric, sistemul functioneaza independent in fiecare camera in care este montat. Asta inseamna ca vei putea seta cate o temperatura in parte pentru fiecare incapere din locuinta.

Avantajele pe care le ofera

Avantajul cel mai important al acestui sistem de incalzire este si cel mai evident – caldura se imprastie prin pradoseala, care la randul sau o degaja mai eficient in incapere, incalzind-o uniform. Acest lucru sporeste nivelul de confort termic. De asemenea, absenta radiatoarelor permite o amenajare mai eficienta, mai ales in ceea ce priveste amplasarea mobilierului.

Senzatia de pardoseala calda este deosebit de reconfortanta in zilele reci ale iernii.

Minusurile cu care vine la pachet

Unul dintre minusurile acestui sistem de incalzire este faptul ca ridica praful din incapere mult mai usor decat clasicele radiatoare, din cauza faptului ca incalzeste o suprafata mare din pardoseala. Acesta este una dintre cauzele pentru care tarile nordice folosesc sistemul cel mai adesea in spatii cu umiditate ridicata.

De asemenea, in spatiile in care se afla acest sistem de incalzire in pardoseala trebuie sa cunosti foarte bine pozitionarea mobilierului inca din etapa de proiectare. Nu este indicata amplasarea sistemului sub acesta, deoarece nu va mai avea acelasi randament.

In cazul in care se doreste reamenajarea camerei, aceasta trebuie realizata cu deosebita grija pentru ca functionalitatea si eficienta sistemului sa nu aiba de suferit.

De asemenea, mobilierul trebuie sa fie prevazut cu picioare speciale pentru a nu intra in contact direct cu pardoseala, in special in aria in care este amplasat sistemul de incalzire. Tot in aceste zone este de preferat sa eviti utilizarea unor covoare sau carpete.

Acestea sunt in linii mari informatiile care te-ar putea interesa in legatura cu incalzirea in pardoseala. Pentru rezultate maxime, un termostat pentru incalzire in pardoseala 2018 este ceea ce ai nevoie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *