Este important sa faci anumite analize din cand in cand pentru a afla ca esti bine. Iata cateva dintre analize pe care trebuie sa si le faca femeile.

In primul rand analizele de sange. Sunt foarte importante chiar daca nu credem acest lucru. Aceste analize ne pot salva de multe ori chiar daca nu realizam acest lucru. Este indicat sa le faci macar o data pe an. Cu cat ai mai multe relatii sexuale cu atat riscul este si mai mare. Exista anumite boli cu transmitere sexuala care iti pot pune sanatatea in pericol. Unele persoane nici nu stiu ca sunt purtatoare de aceste boli. Si bineinteles efectele sunt foarte neplacute pentru femei.

Cu siguranta nu vrei sa te trezesti cu vreun BTS sau chiar HIV. Vorbeste cu iubitul tau si merge-ti impreuna sa faceti aceste analize. Este mai bine sa previi.

De asemenea un examen ginecologic indiferent ca ai sau nu o problema de sanatate. Atat timp cat o viata sexuala activa este indicat sa mergi cat mai des la medicul ginecologic. Macar o data pe an fa-ti un control de rutina. Si testul Papanicolau este indicat sa ti-l faci. In acest fel descoperi posibilele modificari ale celulelor de la nivelul cervixului si colului uterin care pot evolua in timp in cancer de col uterin. 

Mamografiile sunt si ele foarte importante. O examinare radiologica poate despista si tumori mici pe care tu nu esti in masura sa le depistezi. Este recomandat sa incepi sa faci aceste teste incepand cu varsta de 25 de ani si sa le repeti o data la 3 ani.

Si un control stomatologic este recomandat macar de doua ori pe an. Multe persoane amana acest lucru si se trezesc cu probleme mari in gura. De la o carie se strica inca 3 masele. Si se mai intreb de ce dau atatia bani pe stomatolog. Daca ai merge la timp nu s-ar ajunge la astfel de probleme.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *