postare pe blog

Aceasta intrebare a macinat, probabil, fiecare blogger incepator. A fi blogger inseamna sa ai foarte multa rabdare, cel putin la inceput, cand numarul cititorilor si vizitelor zilnice este foarte redus. Visul oricarui blogger este ca ceea ce scrie sa fie vazut de cat mai multe persoane – asta ii poate aduce si castiguri pe parte financiara la un moment dat. Este insa nevoie de timp si rabdare pentru asta.

Intrebarea din titlu apare adesea si ca o nedumerire. Exista situatii diverse in lumea blogging-ului. Unii posteaza saptamanal, altii de cateva ori pe zi. Care este varianta cea mai buna?

Chiar si intreband cunostinte, prieteni sau alti bloggeri vei obtine raspunsuri diverse. Unii iti vor spune ca nu conteaza cat de des publici articole, atat timp cat continutul lor este unul de calitate. Au dreptate, insa este necesar si sa postezi destul de des, pentru a mentine cititorii antrenati si a castiga si altii noi.

Nu este neaparat necesar sa postezi articole zilnic pe blog. Poate fi suficient un numar de 2-3 articole per saptamana. Ceea ce este cel mai important insa este ca articolele sa fie 100% originale, unice. Nu este neaparat sa fie geniale, insa trebuie sa atraga. Nu este neaparat sa placa tuturor, pentru ca tot timpul vor exista critici. Cel mai indicat este sa iti cunosti publicul, sa ceri tot timpul feedback, pentru a vedea cum influenteaza decizia ta de a posta mai des sau mai rar opinia cititorilor.

In functie de cum obisnuiesti si vizitatorii blogului, va trebui sa mentii acelasi ritm. Daca incepi cu postari saptamanale, poate ca nu vei atrage foarte multi vizitatori, insa cei care vor reveni vor deveni cititori fideli. Pe de alta parte, daca incepi sa postezi mai frecvent si apoi reduci ritmul dupa o perioada, vei pierde cititori – vor crede ca ti-ai pierdut interesul pentru blog si isi vor pierde si ei la randul lor interesul de a citi. Astfel, in functie de cititori si in functie de ceea ce vei scrie, de feedback-ul pe care il vei primi si de continutul interesant pus la dispozitia utilizatorilor din intreaga lume, vei reusi sa iti creezi propriul ritm si vei sti cat de des sa postezi pe blog.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *