Daca vrei sa faci o calatorie de-a lungul Europei nu trebuie neaparat sa mergi cu masina persoanala, trenul, avionul sau autocarul. Deplasarii cu autostopul sunt mai la moda in Europa. Romania are anumite retineri legate de acest lucru. Exsista cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand te decizi sa faci o calatorie in jurul lumii cu autostopul.

In primul rand nu sta niciodata singura la autostop. Nu este chiar indicat tinerelor neinsotite. Chiar si in tarile unde acest lucru este destul de des practicat nu este indicat ca femeile sa stea singure.Este recomandat sa fiti macar doua femei. De asemenea este indicat sa stai in rutele mai circulate si iluminate. De asemenea este bine sa conversezi cat mai mult cu soferul si sa pastrezi mereu contactul vizual intre el si tine.

Iti poti face chiar si rezervare la la autostop. Mai ales soferii de cursa lunga se bucura de aceasta treaba. Exsista unele site-uri pe care iti poti rezervare la autostop. In acest fel ai siguranata ca ai o calatorie sigura.

Este important sa ai anumite dotari in bagajul tau. Nu trebuie sa lipseasca din bagajul tau pelerina de ploaie, umbrela, permisul de conducere. Este posibil ca soferul sa vrea la un moment dat sa il inlocuiesti la volan.

De asemenea anumite cecuri si carduri de calatorie nu trebuie sa lipseasca din bagajul tau. Este bine sa ai si o rezerva de bani la tine. Chiar daca nu ti se cere sa platesti benzina sau drumul, de o apa minerala si ceva de mancare tot ai nevoie. Este indicat sa tii bagajul tot timpul cu tine pentru a nu te trezi abandonat in mijlocul drumului.

De asemenea trebuie sa te gandesti si la timpul de asteptare. Si mentalitatea soferilor conteaza. Soferii nordici sunt mai receptivi la cei care fac autostopul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *