Daca nu va puteti decide asupra unuia din cele doua sisteme de operare, aflati ca nu sunteti singurii. Ambele au o cota de piata buna, ambele au cautare. Intrebarea din titlu a fost discutata de mult timp, in toate mediile. Depinde aici si de area geografica, exista zone in care sunt preferate iPhone-urile, iar altele unde platforma Android se vinde mult mai bine fata de concurenta. Cresterea in popularitate se face insa simtita per total in ambele cazuri.
Parerea utilizatorilor, conform mai multor sondaje facute inca de la aparitia celor doua sisteme de operare, inclina spre functionalitatea mult mai facila a iPhone-urilor. Experienta de utilizare este mult mai simpla, insa si platforma Android se imbunatateste pe zi ce trece pentru a suplini orice nevoi si functionalitati.
Control – telefoanele cu Android iti permit sa pui diverse widgeturi pe ecranul principal, pentru a avea informatiile necesare disponibile oricand fara a trebui sa deschizi aplicatia dedicata. iPhone-ul, pe de alta parte, ofera ghidaj si unelte, insa le conduce rigid.
Din punct de vedere al multitaskingului, se pare ca Android este uneori mai potrivit. Pot fi instalate aplicatii noi chiar si in timp ce altele ruleaza in background. iPhone-ul, pe de alta parte, este putin mai rigid din acest punct de vedere.
App Store-ul de la Apple are peste 200.000 de aplicatii, comparativ cu cele peste 100.000 disponibile in marketul Android; avantajul este ca majoritatea aplicatiilor de pe Android sunt gratuite, in timp ce pentru cele de la Apple este nevoie de plata in majoritatea cazurilor.
Promoterii ambelor sisteme de operare sustin desigur ca unul este mai bun decat celalalt. Totul ramane insa la alegerea consumatorilor, la preferintele acestora. Nu exista doi clienti sau consumatori care sa aiba aceeasi parere, fiecare apreciaza intr-un anume fel tehnologia Apple sau Android, fiecare are elementele placute sau mai putin placute legate de fiecare din aceste platforme. Astfel, dupa cum spuneam, alegerea ramane la latitudinea consumatorului.