fast food

Cu totii stim, macar in mare, care sunt cauzele obezitatii. Mancatul excesiv, sedentarismul, chiar si alimentatia improprie sunt doar cativa dintre factorii ce pot declansa obezitatea, in cazul in care nu este vorba de o predispozitie genetica. Unele studii arata insa ca alimentele de tip fast food pot sa provoace obezitate la copii. Posibile legaturi intre aceste aspecte prezentam in continuare.

Se pare ca exista legaturi intre mancarurile de tip fast food si obezitatea la copii. Printre acestea s-ar numara portiile mari servite in meniurile fast-food, continutul scazut in fibre si bogat pe de alta parte in grasimi, zahar si sare. Alimentele de tip fast food nu contin elemente nutritive atat de necesare pe care o masa normala le ofera.

Tentatia devine destul de mare, in special pentru copii. Meniurile apetisante parca indeamna pe fiecare sa manance mai mult si se pare ca in cazul copiilor se poate ajunge chiar la ignorarea celorlalte tipuri de alimente. Lipsa de miscare suficienta si aceste alimente de tip fast-food sunt doua elemente ce contribuie la obezitatea aparuta la copii, dar si la adulti. Uneori chiar si ca adulti cadem prada tentatiei si mancam zilnic fast-food; miscare facem destul de putina, pentru ca la birou mergem cu masina, la munca stam de obicei la birou, iar acasa, pentru relaxare, ne asezam din nou in fotoliu la TV sau in fata computerului.

Industria alimentara nu isi va schimba brusc directia, pentru ca alimentele de tip fast-food vor ramane in continuare o optiune. Tine doar de noi, ca si parinti, sa avem grija la alimentatia copiilor nostri. Cel putin pe perioada cand sunt in crestere, trebuie sa ne asiguram ca primesc nutrienti suficienti, evitand alimentele de tip fast-food. De asemenea cei mici trebuie sa faca suficienta miscare si sa se odihneasca, insa alimentatia corecta joaca un rol primordial. Desigur, mici tratatii ocazionale cu cate un burger, felie de pizza sau alte alimente de tip fast-food sunt permise. De evitat sunt insa excesele, pentru ca in acest caz predispozitia la obezitate va aparea si la copiii nostri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *