Ai grija de animalul tau de companie cat timp esti plecat

animal de companie

Oricare dintre noi ajunge sa se plictiseasca la un moment dat, daca ramane singur acasa. Cum sa nu se intample asta cu un animal de companie, care este mult mai activ? Oricarui stapan ii pare rau cand trebuie sa lase pentru o perioada destul de lunga animalul singur acasa, insa fiind cu totii foarte ocupati uneori nu avem ce face. Putem lua insa cateva masuri pentru a face sederea cat mai placuta, fara ca animalul sa transforme intreaga casa intr-un total dezastru.

Nu pleca niciodata de acasa inainte de a te asigura ca animalul are suficienta hrana si apa. Lasa-i doua boluri cu apa si mancare suficienta pentru a se putea mentine in cazul in care vei lipsi intreaga zi.

Lasa-i o jucarie: animalele adora jucariile, in special cele care tipa sau scot unele sunete. Pozitioneaza-le in locuri diferite si accesibile din casa, la fel ca si mancarea, pentru ca in cautarea sa animalul sa nu se plictiseasca. Evita totusi jucariile din plastic sau metal, pentru ca acestea pot afecta dantura si gingiile prietenului tau necuvantator.

In cazul in care nu vrei sa lasi singur animalul – situatia in care lipsesti nu doar o zi, ci mai multe de acasa – apeleaza la cineva care sa faca vizite periodice, care sa il plimbe, sa il hraneasca si sa se asigure ca nu transforma casa intr-un total haos.

Animalelor le place compania, asa ca daca ai mai mult de unul, poti sta oarecum linistit ca nu se vor plictisi odata ce sunt doi sau mai multi. Daca pisica sau cainele tau se intelege bine cu un alt animal de companie al vecinilor, puteti ajunge la un acord ca pe timpul in care esti plecat sa ramana prietenul tau in grija lor.

Pe langa jucarii si hrana, daca lipsesti o perioada mai indelungata trebuie sa ii asiguri animalului tau si un loc confortabil in care sa se odihneasca. Cu timpul observi care este locul sau preferat de dormit si poti sa ii amenajezi acolo un patut in care sa se relaxeze dupa ce a mancat si s-a jucat cu jucariile pe care i le-ai lasat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *