adidas_smart_balladidas_smart_ball

Nu ar trebui sa fim mirati cand auzim ca s-a lansat pe piata si un smart ball, asa cum au numit-o cei de la Adidas. Smart Ball-ul este o minge de fotbal pe care Adidas a inzestrat-o cu cateva elemente care par a tine de domeniul science fiction. Inca din anul 2007 acestia au lucrat la asftel de tehnologii si acum se pare ca au reusit sa integreze o parte din prototip-urile de atunci intr-un produs pe care cu totii il putem folosi.

Lumea sportului a fost invadata de tehnologie in ultima vreme. Avem la dispozitie ceasuri care ne monitorizeaza bataile inimii, cate calorii am pierdut. In fotbal ghetele monitorizeaza distanta alergata de fotbalistii profesionisti pe parcursul unei partide de fotbal.

Cei de la Adidas au decis sa lanseze miCoach Smart Ball, o minge de fotbal care este capabila sa inregistreze o serie de informatii la care nu te-ai fi gandit pana acum. Mingea este una normala avand dimensiunea si greutatea in conformitate cu standardele FIFA si vine echipata cu un sistem Bluetooth 4.0. Acest modul ajuta la inregistrarea elementelor precum, viteza de deplasare a balonului, efectul imprimat de jucator, traiectoria mingii in aer si puterea cu care aceasta a fost lovita. Toate aceste date sunt mai apoi transmise catre un smartphone. Utilizatorii vor avea la dispozitie o aplicatie unde toate aceste informatii vor putea fi vizualizate si comparate.

De mentionat este faptul ca aceasta tehnologie ofera informatii despre minge doar in timpul in care aceasta este in are. In momentele in care aceasta este lovita la nivelul solului senzorii nu vor inregistra date concludente.

Adidas a lansat aceasta minge dupa ce luna trecuta cei de la Wilson au lansat un model asemanator dar pentru baschet, minge fiind numita evident, Smart Basketball.

Poti achizitiona aceasta minge de pe site-ul Adidas, costul acesteia fiind de 299 de dolari americani.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *