Continuand prima parte a acestui articol urmatoarea idee ce ar trebui sa o ai invedere in momentul in care te hotarasti sa iti lansezi propriu tau site web ar fi:
Ce anume trebuie tu sa faci?
Trebuie sa fii constient de rolul tau in tot proiectul, spre exemplu vei fi nevoit sa dai detalii in legatura cu modul in care va arata site-ul web si scopul acestuia, sa ai la dispozitie imagini sau video-uri proprii care crezi ca ar reprezenta mai bine compania, asta in cazul in care nu ii dai libertate deplina web designerului tau.
Va fi inclus si training-ul ?
Aceasta este o intrebare deosebit de importanta deoarece, avand in vedere numarul in crestere de site-uri web ce apar, tu ca director ar trebui sa stii cum va functiona site-ul tau web si cum va fi acesta actualizat.
Ce se intampla in cazul in care site-ul are probleme, cade sau este compromis ?
Fii sigur sa te informezi in legatura cu aceste proceduri si ce anume trebuie sa faci pentru a nu ramane in imposibilitatea de a mentine site-ul sau in cazuri grave sa ramai fara el. Odata ce te-ai informat cu privire la aceasta problema, nu ar fi rau sa mentii legatura cu web designer-ul tau in caz ca sunt unele probleme mai grele sau daca te decizi ca doresti sa faci o actualizare majora la site-ului.
Vei fi nevoit sa oferi informatii cu caracter confidential in dezvoltarea site-ului ?
In general web designerii nu vor cere astfel de informatii, doar in cazuri speciale, insa acestea sunt destul de rare.
Site-ul tau va fi accesibil si de pe dispozitivele mobile ?
Aceasta problema este una deosebit de importanta pentru orice companie deoarece exista din ce in ce mai multi utilizatori de smartphone-uri, tablete, care vor dori sa acceseze viitorul tau site. de aceea ar fi bine sa te asiguri ca acesta va fi disponibil si in mediul mobil
Cine detine site-ul / domeniul ?
Uneori designerii vor inregistra domeniul si hosting sub numele companiei lor. Incearca sa iti dai seama cu merge aces proces privind domeniul si hosting-ul pentru a intelege mai bine intreg procesul. De preferat ar fi sa inregistrezi site-ul sub numele si domeniul tau.