lightbulblightbulb

Companiile de peste tot, indifierent de domeniul lor de activitate, trebuie sa fie inovative in ceea ce fac pentru a putea ramane pe piata. Pentru a putea gasi inovatii, si pentru a fi mereu cu un pas inaintea celorlalti totul trebuie sa porneasca de sus, acum sa ai idei inovative in top management, este destul de usor, insa a inova in restul companiei la nivelele inferioare in scara ierarhica, este cu totul alta problema.

Majoritatea afacerilor din ziua de astazi isi schimba modul de lucru, de actionare, companiile dorind sa devina mai creative, inovative si sa evolueze cat mai rapid. Prin luarea acestei decizii, oarecum neobisnuita avand in vedere trend-ul clasic adoptat de companii, acesti vizionari din lumea afacerilor urmaresc sa schimbe modul in care functioneaza o intreprindere printr-un management mai putin sever si prin abordari ale problemelor in mod neconventional.

Mai putin management.

Nimanui nu ii place sa fie condus, de aceea multe companii intorc acest concept minimizand nivelul de restrictii pe care le au cei dinsuboridine. Prin aceasta libertate oferita angajatii ar trebui sa se simta mai liberi si sa fie mai creativi in gandire. Companii precum Google si Atlassan au fost printre primele care au abordat acest concept.

Asculta ideile angajatilor.

In modul clasic de conducere in randul companiilor aceasta idee nu avea ce cauta, insa prin ascultarea ideilor oferite de angajati, cei care au contact cu clientii mai mult decat cei din top management, acestia pot oferii informatii care se pot dovedi deosebit de importante in activitatea companiei.

Pune pret pe echipa.

Aceste exemple de cultura inovativa, au un elemen in comun, si anume acela conform caruia, echipa conteaza foarte mult si este orice efort este recunoscut, indiferent ca este un efort individual sau colectiv, valoarea echipe creste.

Acest mod in care aceste companii decid sa functioneze ar putea fi o viziune in legatura cu modul in care vor fi conduse companiile in viitor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *