palmyra

Imaginile satelitare demonstreaza faptul ca extremistii ISIS au reusit sa distruga in totalitate templul din Palmyra, iar arheologii traiesc cu frica ca si restul orasului va avea aceeasi soarta.

Daca ar fi sa privim pe fuga imaginile de dinainte de atac si cele de dupa, nu am reusi sa vedem o diferenta majora. Insa, o privire mai atenta dezvaluie ca noua imagine satelitara este dovada „vie” a faptului ca templul vechi de 2000 de ani a fost distrus, fiind aruncat in aer de extremistii violenti ai ISIS, pe motivul unui pretext religios.

Prima imagine satelitara a fost preluata la data de 26 iunie, iar cea de-a doua a fost realizata la 27 august – dupa ce templul Baal Shamin a fost distrus de militantii ISIS. Structura mica si rectangulara care a descris templul in prima fotografie, reprezinta doar o mizerie gri si plina de moloz ce descrie ce-a de-a doua imagine.

Imaginile recente arata ca faimosul templu, care era considerat a fi al doilea cel mai important din vechea Palmyra, „a fost aruncat in aer” – sustine Einar Bjorgo. Agentia de Cercetare UNITAR si ONU au declarat ca, cladirea principala a templului a fost rasa de pe fata pamantului, insa coloanele din jur „par a fi mai putin afectate”. Martorii locali la distrugere sustin ca acest lucru reprezinta „una din cele mai mari pierderi pentru poporul sirian dar si pentru umanitate” – sustinand si faptul ca ISIS a planuit aceasta distrugere inca de acum o luna.

Decapitarea arheologului Khaled Assad

Distrugerea templului a avut loc la putin timp dupa ce gruparea terorista a decapitat arheologul in varsta de 82 de ani, care se ocupa de Palmyra. Astfel, Khaled Assad a fost tinut ostatic de ISIS vreme de o luna inainte de a fi decapitat de militantii teroristi. Acestia au promis ca il vor elibera daca batranul le va spune unde se afla ascunse cele mai de pret comori ale orasului. Din cauza ca a refuzat, barbatul a platit cu viata lui.

De admin

Un comentariu la „2000 de ani de istorie rasi de pa fata Pamantului”
  1. Mi se pare o nebunie tot ce se intampla in prezent, toate atentatele si haosul creat in zonele aglomerate. Totul parca devine o jungla!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *